Naročilo računa

Z oddajo naročila boste le še korak oddaljeni od osebnega računa po vaši meri. Da boste lahko izkoriščali vse prednosti, ki jih nudi izbrani osebni račun, potrebujemo vaše prave podatke. Oddani osebni podatki se obdelujejo za namen obdelave naročila. S kakšno skrbnostjo obdelujemo in varujemo vaše osebne podatke, preverite na sberbank.si/varstvo-osebnih-podatkov. Brez zahtevanih podatkov postopka oddaje naročila računa ni mogoče zaključiti.

Pomembno:
V primeru odprtja bančnega računa na daljavo boste morali v skladu s 26. in 27. členom ZPPDFF-1 opraviti nakazilo (1,00 EUR) iz bančnega računa svoje obstoječe banke, odprtega pri slovenski banki ali hranilnici. Prav tako velja, da bo vaše poslovanje z novim računom do obiska poslovalnice omejeno na 15.000,00 EUR.

Naročilo za odprtje računa lahko oddate polnoletni slovenski državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji in s slovenskim davčnim rezidentstvom. Če niste slovenski državljan oziroma nimate davčnega rezidentstva v Sloveniji, vas prosimo, da za odpiranje računa obiščete najbližjo Sberbank poslovalnico.

  • Za naročilo računa se prijavite z uporabniškim Rekono računom

    Kaj je rekono račun?

    Z Rekono računom ustvarite verodostojno elektronsko identiteto, s katero lahko kjerkoli in kadarkoli dostopate do spletnih aplikacij, trgovin, bančnih aplikacij in storitev, ki so vključene v sistem Rekono.

  • V uporabniški Rekono račun lahko prijavite svoje kvalificirano digitalno potrdilo

    S prijavo kvalificiranega digitalnega potrdila v Rekono računu boste lahko postopek odpiranja TRR-ja izpeljali v celoti prek spleta.

  • Zaključite naročilo in dokumentacijo podpišite digitalno, brez obiska poslovalnice

Koraki procesa
Proces naročila in odprtja transakcijsega računa zajema zgoraj navedene korake in vključuje prijavo z Rekono računom.   Če Rekono računa še nimate, ga boste ustvarili na prvem koraku. Več informacij o posameznih korakih si preberite na dnu strani.

Posebnosti pri odpiranju računa prek spleta

Skladno z Zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma veljajo v primeru ugotavljanja in preverjanja istovetnosti strank z uporabo videoidentifikacije nekatere omejitve: pred izvajanjem nadaljnjih transakcij na novem računu, mora banka prejeti prvo plačilo stranke v breme računa, ki ga ima stranka že odprtega pri kreditni instituciji. Če torej še nimate računa odprtega pri slovenski banki, vašega naročila na daljavo ne moremo izvesti - v tem primeru lahko račun odprete osebno v enih od Sberbank poslovalnic.

Kadar posamezna transakcija, vezana na produkt ali storitev, preseže 15.000,00 EUR, mora banka ugotoviti in preveriti istovetnost stranke ob njeni osebni navzočnosti. V takem primeru boste pozvani, da se v roku 7 dni zglasite v Sberbank poslovalnici, kjer bomo z vami opravili osebno identifikacijo.

Varovanje osebnih podatkov

Oddani osebni podatki v spletnem obrazcu se obdelujejo za namen obdelave naročila. Brez zahtevanih podatkov postopka oddaje naročila računa prek spleta ni mogoče zaključiti.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili za obveščanje o statusu vaše vloge (sistemska sporočila brez možnosti odjave) in za pošiljanje splošnih, aktualnih in posebnih ponudb bančnih produktov (občasna sporočila z možnostjo odjave). Za uspešno oddajo naročila prek spleta je strinjanje za uporabo vašega e-poštnega naslova obvezno. Če se z navedenim ne strinjate, lahko račun odprete v katerikoli poslovalnici Sberbank banke.

Vašo številko mobilnega telefona bomo uporabili za distribucijo potrditvenih kod, zato je pomembno, da pri oddaji spletnega naročila uporabite izključno vašo osebno mobilno številko telefona. V določenih primerih bomo vašo mobilno številko uporabili tudi za stik z vami, predvsem za pomoč pri oddaji naročila ali pridobitvi dodatnih informacij.

V procesu oddaje naročila prek spleta vam bodo dodeljeni sistemski (nujni) in analitični piškotki. Soglasje za sprejem omenjenih piškotkov je pogoj za nemoteno oddajo naročila prek spleta.

S kakšno skrbnostjo obdelujemo in varujemo vaše osebne podatke, preverite na sberbank.si/varstvo-osebnih-podatkov.

Splošni pogoji in ceniki

Splošni pogoji in ceniki Sberbank d.d. so vam na voljo na tej povezavi. V procesu naročanja računa boste splošne pogoje prejeli tudi po elektronski pošti.

Podrobni opis korakov naročila

Prijava oz. registracija Rekono računa

Rekono je družina rešitev in storitev za elektronsko identifikacijo, elektronske podpise in druge storitve zaupanja. Z registracijo ali prijavo v Rekono račun bomo preverili istovetnost vaših podatkov. Za registracijo novega računa Rekono potrebujete e-naslov, davčno številko in pametni telefon.

Naročilo računa

Naročilo poteka prek spletnega obrazca. Za izpolnitev boste potrebovali nekaj minut, veljaven identifikacijski dokument (oz. elektronsko sliko dokumenta) in vaš EMŠO. Če boste naročali Študentski račun, imejte pri sebi potrdilo o študentskem status (oz. elektronsko sliko potrdila).

Videoidentifikacija

Pred izvedbo videoidentifikacije vas bo na vašo telefonsko številko poklical agent kontaktnega centra, s katerim se bosta dogovorila za termin postopka. Ob video klicu morate imeti dostop do vaše elektronske pošte, mobilnega telefona in identifikacijskega dokumenta v fizični obliki (isti dokument, kot ste ga vpisali v spletni obrazec). Splošne pogoje uporabe video identifikacije si lahko ogledate tukaj.

Pregled in obravnava naročila

V banki bomo preverili podatke in dokumente, ki jih boste oddali v spletnem obrazcu. V primeru neskladja boste o nadaljnjem postopku obveščeni po elektronski pošti.

Podpis pogodbene dokumentacije

Po elektronski pošti boste v podpis prejeli dokumentacijo (Vloga za odprtje računa in Pogodba). Dokumente boste elektronsko podpisali z Rekono rešitvijo, za uspešen podpis boste potrebovali vaš mobilni telefon.

Polog manjše vsote

Pred aktiviranjem vašega novega računa, boste po elektronski pošti prejeli navodila za nakazilo 1,00 EUR iz računa, ki ga imate odprtega pri slovenski banki.

Odprtje računa, vklop spletne/mobilne banke na daljavo in zaključek

Po elektronski pošti in na vašo mobilno številko boste prejeli aktivacijske podatke za vstop v spletno banko eSberbank SI, ki je obvezni del naročila računa prek spleta. Bančno kartico in PIN številko boste ločeno na vaš naslov prejeli po klasični pošti.

Pripravljeni? Pa začnimo.

Če Rekono računa še nimate, ga boste ustvarili v postopku naročila.